Migdały całe 60g

Kategoria: Orzechy

W migdałowej słodyczy rozsmakowali się już starożytni mieszkańcy naszego globu. Migdałowiec pojawia się na kartach Starego Testamentu, a jego wyłuskane, brązowe pestki odnaleziono w grobowcu Tutanchamona. Z Azji Środkowej i Mniejszej migdały przybyły do Stanów Zjednoczonych, Australii, Afryki i Europy. Są cennym źródłem witamin z grupy B, PP oraz E, która jest potężną tarczą przeciwko wolnym rodnikom. Zawierają białko oraz wapń, magnez, potas, fosfor i nienasycone kwasy tłuszczowe. Wyborna przekąska do chrupania, a także dodatek do potraw, kremów i sosów. Zmielone są doskonałą panierką, pokruszone — posypką.

 

  • Produkt może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz sezam.
  • Pakowano w atmosferze ochronnej.
  • Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

KOD EAN OPAKOWANIA JEDNOSTKOWEGO: 5905027000192

KOD EAN OPAKOWANIA ZBIORCZEGO: 5905027000444

 

ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100g produktu w porcji 30 produktu
Wartość energetyczna 2490kJ/604 kcal 749kJ/181 kcal
Tłuszcz 52 g 16 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,7 g 1,4 g
Węglowodany 7,6 g 2,3 g
- w tym cukry 4,9 g 1,5 g
Błonnik 13 g 3,9 g
Białko 20 g 6,0 g
Sól 0,04 g 0,01 g